Bio Bokashi Vleeseters

Bokashi is Japans en betekent goed gefermenteerd organisch materiaal / voeding, maar het principe van fermentatie wordt al eeuwen gebruikt voor het conserveren / upgraden van voedsel, zoals witte kool tot zuurkool en melk tot kaas. De omzetting van het ingangsmateriaal gebeurt door zogenaamde nuttige / positieve micro organismen welke overal om ons heen, maar ook in een gezonde darmflora of bodem aanwezig zullen zijn. Fermentatie van Bokashi gebeurt zonder zuurstof (anaeroob) bij lage temperaturen waardoor alle energie in het product behouden blijft. Tijdens deze fermentatie worden voedingsstoffen (beter) beschikbaar gemaakt voor opname door mens, dier en plant. Samen met de positieve micro organismen vormt Bokashi een pro-pre biotische voeding welke tevens de microbiële stabiliteit ondersteunt en daarmee optimale benutting van voeding door een verhoogde weerstand.

Naast de voeding- en verteringsstoffen die al in het ingangsmateriaal zitten, produceren de micro organismen tijdens de fermentatie zelfs nog meer van deze essentiële stoffen, zoals vitaminen, antioxidanten, huminezuren, minerale complexen, enzymen etc. Dit maakt Bokashi tot een bijzonder product wat ook heel lang stabiel zal blijven vanwege deze symbiose van micro organismen en voedingsstoffen. Stabiliteit behouden is de werkzame kracht die dit product aan de maag en darmflora of bodem geeft. Een gezonde microbiële balans is de basis voor een optimale gezondheid.

Tips over de Bokashi:

  • Het is een levend product waardoor de geur kan variëren per keer. Er is dan niets mis met het product en het verdwijnt ook zelf weer.
  • Bij koel bewaren kan het zelfs meerdere jaren na de THT datum goed blijven.
  • Bij de vochtige varianten zul je af en toe moeten roeren om het zakkende vocht door het mengsel te mengen.

Effecten van Bokashi op korte en middellange termijn:

  • Bevordert de spijsvertering
  • Ondersteund na koliek, orale medicatie, chemisch ontwormen en stress
  • Verbetering van de eetlust
  • Dieren worden vitaler
  • Betere ontlasting

In de natuur zou een dier zich instinctmatig voeden met het voedsel wat een positief darm milieu in stand houdt. Voor vleeseters vormt Bokashi (als schoon alternatief voor de maaginhoud van een prooi) een essentieel onderdeel van het dieet. Voor planteneters biedt Bokashi ondersteuning in de beperking om zelf op een natuurlijke manier de maag en darmflora in balans te houden en essentiële voedingsstoffen aan het dieet toe te voegen.

Wij bieden verschillende Bokashi aan:

  • Bokashi voor paarden en andere grazers
  • Bokashi voor vleeseters
  • Groente Bokashi
  • Gedroogde Bokashi

In principe zijn ze allemaal uitwisselbaar en dus voor alle diersoorten te gebruiken.

Gebruik van Bokashi:

  • Omdat Bokashi van zichzelf redelijk zuur is (PH 3 a 4) kan dit het beste door het voer gemengd worden. Alleen aan vleeseters kan het puur gegeven worden.
  • Combineren met kruiden en andere natuurlijke supplementen is geen probleem
  • Voor dieren met overgevoeligheid op de maag en darmen kun je ervoor kiezen te starten met gedroogde Bokashi en later overstappen op de meer actieve/vochtige Bokashi varianten.
  • Wanneer je het voor langere tijd gaat geven, kun je desgewenst prima variëren met de verschillende soorten Bokashi

Deze Bio Bokashi voor vleeseters is geschikt voor alle rassen en leeftijden. Om te begrijpen waarom het voeren van Bokashi aan vleeseters zo belangrijk is, kijken wij simpel naar de wilde soortgenoten van onze huisdieren. Deze dieren eten voornamelijk vlees en een klein deel plantaardig voedsel waarvan het grootste deel in gefermenteerde vorm. Met hun prooi beginnen ze als eerste aan de ingewanden en met name de inhoud van de maag. Aangezien de meeste prooien planteneters zijn, bevinden zich in hun maag gefermenteerde grassen, zaden, kruiden, bladeren, vruchten en noten. De vleeseter voorziet zichzelf hiermee van de noodzakelijk ruwe vezels, vitamine, mineralen, enzymen en andere essentiële voedingsstoffen plus de micro organismen welke nodig zijn voor het behoudt van een gezonde maag en darmflora. Hierdoor ontwikkelt zich in het relatief korte verteringssysteem van de vleeseter de capaciteit om het opgenomen voedsel optimaal te benutten.

Veel mensen geven om deze reden ook vuile pens aan hun hond. Echte vuile pens is moeilijk te vinden, en veel mensen stoppen hier ook mee door de geur. Het schone alternatief voor pens is Bokashi. Deze Bokashi bevat een PH dat lager is dan 4 waardoor het product stabiel en lang houdbaar blijft. Met Bokashi heb je dus een prettig te voeren essentieel onderdeel van de voeding, wat overeen komt met de inhoud van de maag van een gezond prooidier.

  • Geschikt voor elke vleeseter
  • Verbetert de balans van de maag en darmflora
  • Inzetbaar bij het eten van modder en ontlasting
  • Hoeveelheid voedsel kan wat verminderd worden
  • De vachtconditie verbetert aanzienlijk (glans, snel verharen, stevigheid en volle vacht)
  • Minder ontlasting
  • Makkelijk te doseren en aan te passen op het individuele dier
  • Frisse adem
  • Wordt graag gegeten
  • Zeer prettig om mee te werken

Bokashi kan het beste op een stabiele koele en donkere plaats bewaard worden. Gebruik ook altijd een schone lepel om de micro organismen niet te verstoren (hierdoor kan de houdbaarheid verkorten).

Dosering
Dit product kan als kuur en als onderhoud gegeven worden. Als kuur geef je een aantal weken 1 a 2 eetlepels per 10kg lichaamsgewicht per dag, daarna schakel je over naar onderhoudsdosis. Als onderhoud geef je 1 a 2 theelepels per 10kg lichaamsgewicht. Begin de eerste week altijd met een halve dosering, vervolgens langzaam opbouwen zodat de ontlasting goed blijft. Bokashi zou een vast onderdeel van het dieet van een vleeseter moeten zijn, naar behoefte 3 a 4 keer per week.

Samenstelling

  • Gerst
  • Lijnzaad
  • Verse wortelen
  • Spelt
  • Haver
  • Aardpeer
  • Rietsuiker melasse
  • Spirulina
  • Zeezout
  • Tijm
  • Komijn
  • Gepelde zonnebloempitten
  • Selderij

Alle grondstoffen zijn afkomstig van gecertificeerde biologische en biologisch-dynamische teelt. De melasse toevoeging is bedoelde om de fermentatie op te starten en wordt als eerste door de micro organismen opgegeten. Hiermee zullen zij zich flink vermenigvuldigen om vervolgens de overige ingrediënten als voedsel te gaan benutten, om te zetten en beschikbaar te maken voor opname.

Geef beoordeling

Note: HTML-code wordt niet vertaald!
    Slecht           Goed

Bio Bokashi Vleeseters

  • € 16,00
  • Excl. BTW: € 13,22

Beschikbare opties: