Bio chia zaden

Chia zaden zijn een goede bron van omega 3 vetzuren. Iets wat je al snel tekort komt in het menu, als je dier bijvoorbeeld geen vette vis lust.

Het is een goede bron van vezels, wat bijdraagt aan een goede stoelgang. Omdat deze zaden heel veel vocht opnemen, kunnen ze bijdragen aan een betere kwaliteit en samenstelling van de ontlasting. Deze mucopolysacchariden vormen een soort lijmlaag op de darmwand zodat ziekte veroorzakende bacterien minder schade kunnen veroorzaken en het herstel van het darmslijmvlies bevorderd wordt.

Wanneer je chia zaad met wat water (of bijvoorbeeld kefir) ongeveer 10 minuten laat staan, dan vormt zich een pectineachtig slijm. Deze slijmstoffen hebben een positief effect op het stofwisselingsproces. Maar je kunt ze ook puur voeren. Dit is één van de weinige zaden die niet geweekt en/of gemalen hoeft te worden.

Als laatste bevatten chia zaden veel eiwitten (een goed aminozuurprofiel), vitamines (onder andere E) en mineralen (onder andere calcium). De vacht gaat meer glanzen en zelfs ontstekingen kunnen verminderen.

Maximale dosering:

  • Katten en kleine honden - 1 theelepel
  • Grote honden - 1 eetlepel
  • Paarden - 3 eetlepels
  • Humaan - 1 eetlepel (bijvoorbeeld door een smoothie, yoghurt of salade)


Overleg altijd met een (dieren)arts of specialist of je dit kunt combineren met eventuele bestaande klachten.
Koel, droog en gesloten bewaren.

Geef beoordeling

Note: HTML-code wordt niet vertaald!
    Slecht           Goed

Captcha

Bio chia zaden

  • € 3,95
  • Excl. BTW: € 3,62

Beschikbare opties:

Product niet op voorraad, of wilt u meer bestellen? Neem contact met ons op over de mogelijkheden.