Pure instinct gekookt Paard compleet

Pure Instinct is een nieuw merk kvv dat ontwikkeld is door Ingrid Smolders en Marco van Hoof.

Ingrid vertelt hierover:

‘Als orthomoleculair therapeut voor honden zie ik steeds vaker honden met tekorten. Het is in de praktijk nog best lastig om een rauwe vleesvoeding helemaal compleet te maken. Met bv. het afwisselen van 5 diersoorten – wat nog altijd wordt geroepen – ben je er (nog lang) niet.

Daarom hebben wij er voor gekozen om naast de meest hoogwaardige grondstoffen (bevleesde botten, mooi spiervlees (geen MDM), de juiste mix van orgaantjes, groenten (steeds wisselende rauwe seizoensmix) en essentiële vetten (zowel visolie als plantaardige olie)) een premix toe te voegen.

Wij gaan ervan uit dat de meeste mensen niet de zin, kennis en/of tijd hebben om de voeding van hun hond compleet te maken. Vandaar o.a. de premix; deze mix van vitaminen en mineralen is helemaal afgestemd op onze recepten, zodat we de aanvoer van alle essentiële voedingsstoffen garanderen. En ja, we gebruiken hierbij (ook) synthetische vitaminen. Dat klinkt heel tegenstrijdig van een orthomoleculair therapeut. Maar we willen graag dat onze vitaminen behouden blijven tijdens het vriesproces en tijdens de bewaarperiode,  tot in de voerbak van je hond. Aangezien (sommige) synthetische vitaminen stabieler zijn, en beter bestand zijn tegen invriezen en bewaren, hebben we hier bewust voor gekozen. Wij zijn volkomen transparant over onze receptuur en onze premix!

Daarnaast is onze kvv iets fijner gemalen en lager in vetten dan de meeste kvv’s. Ook hier hebben we bewust voor gekozen zodat onze mixen licht verteerbaar zijn en daarom tevens geschikt zijn voor honden met spijsverteringsklachten, overgewicht, senioren maar ook pups (wij laten al onze mixen analyseren)!

Tevens zullen we binnenkort diverse gekookte kant-en-klaar voedingen introduceren: complete, gekookte voedingen voor honden voor wie – om wat voor reden ook (ziekte, ouderdom, gebrekkige eetlust, herstel etc) -  een rauwe- of brokvoeding niet geschikt of gewenst is.’

Marco van Hoof vertelt:

‘Als eigenaar van een hondenschool, hondenpension en tevens trainer van werkhonden (met name Mechelse Herders), zien we vaak honden met ‘voedingsproblemen’. Enorme hopen ontlasting, diarree, maar ook bv. vachtproblemen komen we dagelijks tegen.

Daarnaast merkten we jaren geleden dat we met een uitgebalanceerde vleesvoeding tot nóg betere resultaten kwamen bij onze werkhonden. Niet alleen zijn ze fysiek in topconditie, ook zien we dat ze veel gelijkmatiger zijn in gedrag op een complete rauwe vleesvoeding. We zagen het bewijs en het belang van goede voeding: een gezonde én gelukkige hond! Daarom zijn we ons hier verder in gaan verdiepen en hebben Ingrid en ik onze krachten gebundeld.’

Samenstelling
Magnesium 90 mg, Koper 1,5 mg, Zink 15 mg, Jodium 0,28 mg, Vitamine D 200 IE, Vitamine E 3,5 mg, Vitamine B1 0,5 mg, Vitamine B2 1,25 mg, Biotine 0,03 mg, Vitamine B12 8,5 mcg, Selenium 0,005 mg.

Ondanks dat het een gekookte voeding is, is het wel noodzaak dat deze in de vriezer bewaard wordt. Het is dus niet hetzelfde als een houdbare worst die je buiten de koelkast kunt bewaren.

Nutritionele toevoegingen per 1000 gram
Magnesium 90 mg, Koper 1,5 mg, Zink 15 mg, Jodium 0,28 mg, Vitamine D 200 IE, Vitamine E 3,5 mg, Vitamine B1 0,5 mg, Vitamine B2 1,25 mg, Biotine 0,03 mg, Vitamine B12 8,5 mcg, Selenium 0,005 mg.

Analyse

 • Eiwit - 10%
 • Vet - 8%
 • Vocht - 75%
 • Ruwe as - 2.5%
 • Ruwe celstof - 1%

Voedingsrichtlijnen

 • Pups tot 4 maanden - 50 gram per kilo lichaamsgewicht per dag
 • 4 tot 7 maanden - 40 tot 45 gram per kilo lichaamsgewicht per dag
 • 7 tot 10 maanden - 30 gram per kilo lichaamsgewicht per dag
 • Vanaf 10 maanden - 20 tot 25 gram per kilo lichaamsgewicht per dag

Let op! Sporthonden en kleinere honden hebben vaak in verhouding meer nodig. Hou dit dus goed in de gaten.

Ontdooien in de koelkast, verpakking verwijderen en daarna nog 2 dagen houdbaar in de koelkast. Denk bij het voeren aan de hygieneregels.
Gegarandeerd vrij van geur-, kleur- en smaakstoffen, varkensvlees en dierproeven.

Geef beoordeling

Note: HTML-code wordt niet vertaald!
    Slecht           Goed

Captcha

Pure instinct gekookt Paard compleet

 • € 4,90
 • Excl. BTW: € 4,05

Beschikbare opties:

Product niet op voorraad, of wilt u meer bestellen? Neem contact met ons op over de mogelijkheden.