Trias Omega Hond en Kat

Trias Omega is een smakelijke en gezonde aanvulling op alle diervoeding. Het is een mengsel van koudgeperste oliën die rijk zijn aan de vetzuren omega 3, 6 en 9. Omega 3 en 6 zijn ‘essentieel’, dat betekent dat dieren deze vetzuren niet zelf aan kunnen maken.

Essentiële vetzuren zijn betrokken bij diverse belangrijke functies in het lichaam. Dieren kunnen uit omega 3 twee belangrijke stoffen maken: EPA (Eicosapentaeenzuur) en DHA (Docosahexaeenzuur). EPA is onder andere belangrijk voor hart, bloedvaten en luchtwegen en voor de communicatie tussen zenuwcellen. DHA heeft grote invloed op het goed functioneren van de hersenen, die voornamelijk bestaan uit vetten met een hoge concentratie DHA. Hierdoor heeft DHA uit omega 3 invloed op het gedrag van het dier. Voldoende DHA zorgt voor een goede concentratie en betere leerprestaties. Door de aanwezigheid van DHA in omega 3 wordt dit vetzuur aanbevolen tijdens de dracht en lactatieperiode.

Paarden kunnen wel een deel van deze vetzuren in de darm aanmaken, maar dit in geringe mate en bovendien is dat nog geen garantie ze ook daadwerkelijk worden opgenomen. Omega 3 en 6 zijn dus onmisbaar. Omega 9 is niet essentieel, maar dit vetzuur gaat wel de oxidatie van de omega 3 en 6 vetzuren tegen.

Het is belangrijk dat het dier de verschillende vetzuren in de juiste verhouding binnenkrijgt. Lijnzaadolie bevat voornamelijk omega 3, maar ook omega 6 en 9 vetzuren. Teunisbloemolie en tarwekiemolie zijn rijk aan omega 6 en olijfolie aan omega 9. Pompoenpitolie bevat zowel omega 3, 6 als 9 en vitamine E-olie werkt als antioxidant en natuurlijk conserveringsmiddel.

Toepassing
Katten en honden tot 10 kilo: 1 maal daags 1 theelepel
Honden 10 tot 25 kilo: 1 maal daags 1/2 eetlepel
Honden 25 tot 40 kilo: 1 maal daags 1 eetlepel
Honden vanaf 40 kilo: 2 maal daags 1 eetlepel

Tenzij de dierenarts of therapeut anders voorschrijft.

1 eetlepel = ongeveer 15 ml - 1 theelepel = ongeveer 5 ml. Eventueel kan het gebruik worden verdubbeld. Het middel kan over het voer gegeven worden. Na opening is Trias Omega, mits goed afgesloten en in de koelkast bewaard, 8 weken houdbaar.

Samenstelling
Lijnzaadolie, Pompoenpitolie, Olijfolie, Teunisbloemolie, Tarwekiemolie, Vitamine E-olie (D-alpha tocopherol), antioxidant: Rozemarijnextract.

Voedingswaarde per 15ml
Energie en kcal - 128
Vet - 13.8 gram
Waarvan verzadigd - 1.5 gram
Waarvan meervoudig onverzadigd - 9.3 gram
Eiwitten - 0 gram
Koolhydraten - 0 gram
Voedingsvezels - 0 gram
Vitamine E - 20.1 mg
Octacosonol - 60 mcg
Omega 3 - 5 gram
Omega 6 - 4 gram
Omega 9 - 3 gram
GLA - 60 mg

Lijnzaadolie is beroemd geworden vanwege het hoge gehalte aan omegavetzuren.
Olijfolie is een gezonde aanvulling op de dagelijkse voeding en een uitstekende bron van gezonde vetten.
Pompoenpitolie wordt traditioneel gebruikt voor het gezond houden van prostaat, slijmvliezen in de urinewegen en de hormonen.
Rozemarijn als extract is een natuurlijk conserveermiddel. Het geeft een lichte, prettige geur en smaak aan de olie.
Tarwekiemolie bevat van nature veel vitamine E en wordt gebruikt om de huid gezond te houden. Tarwekiemolie bevat geen gluten.
Teunisbloemolie is voedend en beschermend voor de huid. De olie kan worden gebruikt bij een droge, schilferige en kriebelige huid.
Vitamine E beschermt de cellen tegen oxidatieve stress en is bekend omdat het de huid helpt herstellen. We maken gebruik van de natuurlijke vorm van vitamine E en niet van de synthetische, de natuurlijke vorm heeft namelijk een beter effect. Deze sterke antioxidant gaat ook oxidatie in het flesje tegen waardoor het op een natuurlijke manier langer goed blijft.

Bijzonderheden
Er zijn tot dusver geen aandoeningen of geneesmiddelen bekend waarbij Trias Omega niet gebruikt mag worden. Samen met Multivitaminen & Mineralen Complex Basis Hond & Kat  vormt Trias Omega een complete aanvulling op alle voeding. Trias Omega is zeer geschikt voor honden die sporten.

Voor en na openen droog, donker en koel bewaren.

 

Geef beoordeling

Note: HTML-code wordt niet vertaald!
    Slecht           Goed

Captcha

Trias Omega Hond en Kat

  • € 20,35
  • Excl. BTW: € 16,82

Beschikbare opties:

Product niet op voorraad, of wilt u meer bestellen? Neem contact met ons op over de mogelijkheden.