Vitalbix Linseed Oil + Vitamin E - 2 liter

Het doseerpompje voor deze olie is apart te verkrijgen

Vitalbix Lijnzaadolie + Vitamine E bevat 58% gezonde omega 3 vetzuren. Dankzij het hoge aandeel vetzuren brengt de olie de omega verhouding in het rantsoen in balans. De omega 3 vetzuren en vitamine E hebben onder andere een ontstekingsremmende werking en een positief effect op de algehele gezondheid. De olie zorgt ervoor dat de natuurlijke vitamine E optimal door het lichaam wordt opgenomen. De vitamine E zorgt ervoor dat de kwaliteit van de lijnzaadolie optimaal behouden blijft. Een perfecte combinatie dus..

De olie is ideaal voor paarden met beperkte weidegang. Vers gras bevat een kleine hoeveelheid vet (4-6%), echter het vet dat er in zit bestaat voornamelijk uit omega 3 vetzuren (vooral ALA) en bevat minder omega 6 vetzuren. Wanneer gras gedroogd wordt tot hooi gaat het grootste deel van de omega vetzuren, net als vitamine E, verloren. Bij veel paarden (zeker in de wintermaanden) bestaat het dagrantsoen voor het grootste deel uit hooi/voordroog en een laag aandeel vers gras. Een aanvulling met omega vetzuren is bij deze paarden een must.

Granen, in de vorm van brok en muesli, bevatten vet dat voornamelijk uit omega 6 vetzuren bestaat. Hetzelfde geldt voor plantaardige olien zoals bijvoorbeeld zonnebloemolie en maisolie. Een aanvulling met dergelijke producten kan zorgen voor een scheve verhouding omega 3 en 6, wat onder andere kan leiden tot een verminderde weerstand, een verhoogde ontstekingsactiviteit, spijsverteringsproblemen, verminderde vruchtbaarheid en een hyperactief immuunsysteem. Lijnzaadolie is een veilige en gezonde energiebron voor paarden en kan ook gevoerd worden aan paarden met stofwisselingsproblemen. Recente onderzoeken hebben aangetoond dat de olie mogelijk een positief effect heeft op de insulinegevoeligheid bij paarden met IR.

Met een juist voerbeleid kunnen veel problemen worden voorkomen. Het voerbeleid van Vitalbix kan ook goed worden ingezet bij bestaande problemen zoals zomereczeem, ziekte van cushing en stofwisselingsproblemen zoals insulineresistentie, hoefbevangenheid, EMS en spierbevangenheid. Daarnaast is het voor elk paard een gezond beleid voor een optimale stofwisseling.

Algemeen voeradvies Linseed Oil
De lijnzaadolie is ook nog aan te bevelen bij een verminderde weerstand, moeilijk verharen / ruiperiode, spijsverteringsproblemen, zomereczeem, artrose, kreupelheid, spierproblemen (stijfheid en PSSM) en stofwisselingsproblemen zoals IR en hoefbevangenheid)

Normaal dagelijks gebruik of kuur van 4-8 weken (bijv. ruiperiode): 10-20 ml per 100 kilo lichaamsgewicht
Zomereczeem: gehele jaar 10-20 ml per 100 kilo lichaamsgewicht en 20 ml per 100 kilo lichaamsgewicht in de zomermaanden
Artrose: 20 ml per 100 kilo lichaamsgewicht

Vitalbix als complete aanvulling op ruwvoer
Voor paarden die goed op gewicht zijn en voldoende energie kunnen halen uit ruwvoer is Vitalbix Daily Complete een complete aanvulling op ruwvoer. U voert dan als volgt:

 • Voldoende ruwvoer als basis voor vezels en energie
 • Vitalbix Daily Complete als aanvulling voor alle essentiele voedingsstoffen (minimaal 65 gram per 100 kilo lichaamsgewicht)
 • Vitalbix Pure Lucerne voor extra vezels (50-150 gram per 100 kilo lichaamsgewicht) of voor extra eiwitten (150-500 gram per 100 kilo lichaamsgewicht)
 • Vitalbix Linseed Oil + Vitamin E voor omega 3 vetzuren en extra vitamine E bij beperkte weidegang (10-20 ml per 100 kilo lichaamsgewicht)

Vitalbix als basis voor essentiële voedingsstoffen bij een graanvrij rantsoen
Voor paarden die naast het ruwvoer extra energie nodig hebben voor arbeid en/of moeilijk op gewicht blijven en waar zo min mogelijk zetmeel en suikers in het rantsoen wenselijk is i.v.m. gezondheidsproblemen zoals maagzweren, darmproblemen (koliek en dunne mest), zomereczeem, ziekte van Cushing en stofwisselingsproblemen zoals hoefbevangenheid, insulineresistentie, EMS en spierbevangenheid. U voert dan als volgt:

 • Voldoende ruwvoer als basis voor vezels en energie
 • Vitalbix Daily Complete als aanvulling voor alle essentiele voedingsstoffen (minimaal 65 gram per 100 kilo lichaamsgewicht)
 • Vitalbix Pure Lucerne voor extra vezels (50-150 gram per 100 kilo lichaamsgewicht) of voor extra eiwitten (150-500 gram per 100 kilo lichaamsgewicht)
 • Vitalbix Linseed Oil + Vitamin E voor omega 3 vetzuren, extra vitamine E en extra energie (20 ml per 100 kilo lichaamsgewicht)
 • Een extra aanvulling voor energie met bijvoorbeeld Vitalbix Nutrimash of een graanvrije muesli (neem bij meer dan 1 kilo aanvulling contact met ons op voor advies om overdosering te voorkomen)

Vitalbix als basis voor essentiele voedingsstoffen bij een rantsoen met (minder) granen
Voor paarden die naast het ruwvoer extra energie nodig hebben voor arbeid en/of moeilijk op gewicht blijven waarbij een aandeel zetmeelrijke voeding wenselijk is (glycogeen opslag in de spieren) bij arbeid zoals springen, dressuur vanaf M niveau, endurance etc. Door een deel van je reguliere muesli op biks te vervangen door Vitalbix Daily Complete kunnen gezondheidsproblemen voorkomen worden. Een aanpassingen met dit voer laat zeer goede resultaten zien bij sportpaarden die snel stijve spieren hebben of te heet en nerveus zijn. Paarden worden veelal relaxter en daardoor makkelijker te rijden. U voert dan als volgt:

 • Voldoende ruwvoer als basis voor vezels en energie
 • Vitalbix Daily Complete als aanvulling voor alle essentiele voedingsstoffen (minimaal 65 gram per 100 kilo lichaamsgewicht)
 • Een half deel of minder van het reguliere krachtvoer (muesli en biks). Neem bij meer dan 1 kilo aanvulling contact met ons op voor advies om overdosering te voorkomen)
 • Vitalbix Pure Lucerne voor extra vezels en eiwitten (80-330 gram per 100 kilo lichaamsgewicht)
 • Vitalbix Linseed Oil + Vitamin E voor omega 3 vetzuren, extra vitamine E en extra energie (10-20 ml per 100 kilo lichaamsgewicht)

Geef beoordeling

Note: HTML-code wordt niet vertaald!
    Slecht           Goed

Captcha

Vitalbix Linseed Oil + Vitamin E - 2 liter

 • € 17,95
 • Excl. BTW: € 16,47

Beschikbare opties:

Product niet op voorraad, of wilt u meer bestellen? Neem contact met ons op over de mogelijkheden.